– ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ –

από τα ακάρεα (acari)

Τα ακάρεα είναι μικροσκοπικά έντομα στα οποία ανήκουν οι σκώροι και τα τσιμπούρια. Κατά χιλιάδες διαβιώνουν στα στρώματα και στα χαλιά μας και καθώς εισπνέουμε τα περιττώματα τους μπορούν να προκαλέσουν πολλές αρρώστιες στον άνθρωπο από αλλεργίες μέχρι και πιο σοβαρές ασθένειες. Πολλά ακάρεα προκαλούν διάφορες ασθένειες και στον άνθρωπο όπως το είδος Sarcoptes scabies, το οποίο προκαλεί την ψώρα (δομή).

Κατόπιν ραντεβού ερχόμαστε στο σπίτι σας και με ειδικά μηχανήματα καθαρίζουμε επιτόπου τα στρώματα και τα χαλιά σας (το καθάρισμα αφορά τα ακάρεα και όχι τους τυχόν λεκέδες).

Συνίσταται από τους περισσότερους ειδικούς τα στρώματα να καθαρίζονται περίπου μια φορά το χρόνο. Ωστόσο, αν είστε άτομο που πάσχει από αλλεργίες και πιο συγκεκριμένα στα ακάρεα, καλό είναι να καθαρίζονται πιο τακτικά. Έτσι, θα απομακρύνονται τόσο τα ίδια τα έντομα όσο και νεκρά κύτταρα του δέρματος που τα προσελκύουν. Αυτό φυσικά δεν είναι μόνιμο και γι’ αυτό προτείνουμε τακτικότερο καθαρισμό.

Πέρα από τη σωματική υγιεινή που προσφέρει ένα καθαρό στρώμα, εγγυάται ταυτόχρονα έναν καλύτερο ύπνο, απαραίτητο τόσο για τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία. Τα καθαρά στρώματα προσδίδουν φρεσκάδα στην ατμόσφαιρα ενός υπνοδωματίου και επιπλέον καθιστούν πιο εύκολη τη συντήρησή τους μακροχρόνια.

Γενικότερα, η διάρκεια ζωής των στρωμάτων είναι ανάλογη της ποιότητάς τους. Όμως, ο τακτικός καθαρισμός τους μπορεί να την επιμηκύνει και παράλληλα να διατηρήσει την ποιότητά τους. Η επαγγελματική προσέγγιση και φροντίδα των στρωμάτων συντηρεί τις ίνες του υφάσματος και κρατά τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται σε καλή κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ενώ η προσωπική προσπάθεια καθαρισμού ενός στρώματος είναι λιγότερο δαπανηρή, καταφέρνει πολύ λιγότερα από τον επαγγελματικό καθαρισμό. Ειδικά εργαλεία και τεχνικές των εξειδικευμένων υπαλλήλων μας απομακρύνουν πλήρως τα έντομα που  κατοικούν στα στρώματα και ταυτόχρονα τα διατηρούν ασφαλή για εσάς και την οικογένειά σας.

Επομένως, και για τη δική σας υγεία και των δικών σας συμφέρει να επικοινωνήσετε μαζί μας για τον επόμενο καθαρισμό.